Najveća ekološka oaza Evrope sa specifičnim mikroklimatom daje nam za pravo da tvrdimo da mesni proizvodi proizvedeni u ovom klimatskom ambijentu imaju specifičan ukus koji se ne može dostići ni jednom tehnološkom tehnikom u uslovima prosečnog ekološkog sistema.
Izdašnost prirode sa savršenom ružom vetrova čini Zlatiborski okrug prirodnom klima-komorom tokom cele godine.
Univerzitetska istraživanja koja su sprovedena sa ciljem zaštite geografskog porekla suvomesnatih proizvoda sa ovog područja to jasno i pokazuju.
Zato smo spojili prednost koju nosi ovaj geografski pojas sa iskustvom i srdačnošću i napravili paletu zanimljivih proizvoda vrhunskog kvaliteta i nezamenljivog i prepoznatljivog ukusa.
Lokacija
Proizvodni procesi koji se sprovode u našoj preradi, bazirani su na zanatskom principu manje produkcije zarad ostvarivanja kvaliteta. Lokaciju koju smo birali za gradnju proizvodnog pogona, nismo upodobljavali lakšim saobraćajnim pristupom, već mikroklimatskom pozicijom. Tako je naša prerada značajno udaljena od saobraćajnih koridora, izgrađena je u planinskom masivu na 800m nadmorske visine na vazdušnom koridoru Sirogojno - Ovčarsko Kablarska klisura
Kvalitet i tradicija
Upravo zbog faktora vazduha i pored postojanja klimatizovanih komora sa automatskim vođenjem procesa zrenja mesa i kobasica, koje imaju kapacitet dovoljan za naš obim proizvodnje, mi smo sagradili i klasične tradicionalne komore koje nemaju automatizovane klimatizere, već funkcionišu isključivo na prirodnom strujanju vazduha.
Ovakav pristup zahteva mnogo manuelnog rada i to je glavni limitator našeg proizvodnog kapaciteta. Ali činjenica da se u proizvodnji koristi svež i sterilan vazduh, pogotovo u jesenjim i zimskim uslovima, za nas ima prednost prilikom odlučivanja o mogućem kapacitetu proizvodnje u našem proizvodnom pogonu.
Proizvodnja
Savremena oprema koja eksploatiše savršen vazduh u zrenju proizvoda, naši su aduti u posebnosti kvaliteta i ukusa naših proizvoda.
Klimatizeri koji pripremaju vazduh određene vlažnosti i temperature omogućuju nam da proces zrenja mesa i kobasica vodimo na strogo kontolisan način koji obezbeđuje vrhunski kvalitet proizvoda.
Naziv | Vrsta | Slajs | Rinfuz |
---|---|---|---|
Ramstek | Sušeno meso | Da | Da |
Goveđa pršuta | Sušeno meso | Da | Da |
Svinjska pečenica | Sušeno meso | Da | Da |
Suvi vrat | Sušeno meso | Da | Da |
Buđola | Sušeno meso | Da | Da |
Mesnata slanina | Sušeno meso | Da | Da |
Pančeta | Sušeno meso | Da | Da |
Čajna kobasica | Sušena kobasica | Da | Da |
Budimska kobasica | Sušena kobasica | Da | Da |
Kulen | Sušena kobasica | Da | Da |
Goveđa čajna kobasica | Sušena kobasica | Da | Da |
Goveđa budimska kobasica | Sušena kobasica | Da | Da |
Čajni štapići | Sušena kobasica | Ne | Da |
Pikant štapići | Sušena kobasica | Ne | Da |
Sudžukica (Goveđi štapići) | Sušena kobasica | Ne | Da |
Sremska kobasica | Sušena kobasica | Da | Da |
Trofejna kobasica | Sušena kobasica | Da | Da |
Trofejni kulen (Sremski) | Sušena kobasica | Da | Da |
Goveđi kulen | Sušena kobasica | Da | Da |
Najveća ekološka oaza Evrope sa specifičnim mikroklimatom daje nam za pravo da tvrdimo da mesni proizvodi proizvedeni u ovom klimatskom ambijentu imaju specifičan ukus koji se ne može dostići ni jednom tehnološkom tehnikom u uslovima prosečnog ekološkog sistema.
Izdašnost prirode sa savršenom ružom vetrova čini Zlatiborski okrugprirodnom klima-komorom tokom cele godine. Zato smo spojili prednosti koju nosi ovaj geografski pojas sa iskustvom i stručnošću i napravili paletu zanimljivih proizvoda vrhunskog kvaliteta i prepoznatljivog ukusa.